Türkav Çorum Şubesi Kültür Hizmetlerine Bir Yenisini Ekledi
TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı) Çorum İl Başkanlığı Prof. Dr. Osman KARATAY’I tarih severlerle buluşturdu.
Geçtiğimiz cumartesi günü Turgut ÖZAL İş merkezi Belediye kültür salonunda gerçekleşen programa M.H.P Merkez İlçe Başkanı, Ülkü ocakları Başkanlığı, Kamu Sen il Başkanı ve Kamu Sen e bağlı şube Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Türkav İl Başkanı İsmail DELİ’nin açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına Pir Sultan ABDAL’ın ”Yola çıkarken ”yürek heybelerinizi” omzunuza alın.
Bir gözünde ”İKRAR” diğer gözünde ”ASALET” olsun. dizelerini okudu ve şöyle dedi : Allaha Hamdolsun bu gün bu salonda hem ikrar’ı görüyorum hem de Sükut’u diyerek Akademisyenleri ve misafirleri selamladı. Salonda Bulunanlara Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ’nin ve Türkav Genel Başkanı Ebubekir KORKMAZ’ın selamlarını iletti. Başkan İsmail DELİ Vefatının 84.yılı münasebeti ile Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Tüm şehitlerimizi Rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum mekanları cennet makamları yüce olsun diyerek sözlerini tamamladı.
Asil Söyleşiler programına ”Doğu Batı Arasındaki Kuzeyliler: TÜRKLER ”konusu ile Ege Üniversitesi Tarih Bölümü ve Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Akademisyenleri Prof. Dr. Osman KARATAY, Zafer ERSÖZ, Zeynep KARA GÜLER ve Ali GÜLER katıldılar. Kırgızistan Tanrı Dağlarında yeni keşfettikleri mağaradaki petroglifleri anlattılar. Daha sonra KARATAY hoca Türklerin M.Ö.2000 li yıllarda at arabası, halı ve ahşap yuvarlak Şatoya benzer mimari kullandıklarını söyledi. Bizim tarihimiz Moğolistan’da değil daha kuzey ve kuzey Batıdadır. dedi. Devamında ise Kazakistan ve Kırgızistan civarında Türk Medeniyetinin Kaynadığını vurguladı. Bize dayattıkları gibi Türkler barbar ve medeniyetsiz değillerdir diyen Karatay Hem savaşçı bir Milletiz hem de yerleşik ve medeniyet sahibiyiz dedi. Söyleşinin sonunda soruları da cevaplayarak dinleyicilere teşekkür etti.
Türkav il Başkanı İsmail DELİ Hocalarımızın Çorum’a gelmesini sağlayan Kürşad ALAY Bey’e, Araştırmacı hocalara ve dinleyicilere teşekkür ederek ”Asil Söyleşilerin’ ‘devam edeceğini söyledikten sonra program tamamlandı.
İsmail DELİ
TÜRKAV İl Başkanı