10.3 C
Ankara
28. Mart. 2024
No menu items!
Ana Sayfa Sağlık Türkav Trabzon İl Başkanı Kenan Kuru: Duyarlılık…

Türkav Trabzon İl Başkanı Kenan Kuru: Duyarlılık…

2020 yılında Dünyayı etkisi altına alınan Korona virüs Covit- 19 salgını ilimizde de çok ciddi artışla yükselişe geçtiği görülmektedir.

TÜRKAV ifade etmektedir ki, Kamu Çalışanlarının hizmetlerinin yanında, vatandaş olarak yapılması gerekenlere uyulması gerekmektedir. Kamu Çalışanlarının ve hizmet alanının çalışmalarındaki faaliyet alanı bulunan TÜRKAV, vatandaşların alınan kararlara hassasiyetini öteden beri ifade ederek uyulmasının gereğini kamuoyuna açıklamaktadır. İlimizde Hastanelerde doluluk oranı yükselmiştir. “Vatandaş sorumluluğu olmaz ise Hastalara yetişemeyebiliriz” diyen Sağlık Bakanlığı yetkililerinin açıklamalarını görmekteyiz. TÜRKAV, özellikle Doktor, Hemşire, laborant, Teknisyen ve diğer sağlık personeli ile uzaktan eğitin veren Öğretmenlerimizin çabalarına destek olunması için bütünlük içinde olmak gerekmektedir. Vatandaş duyarlılığını önemli gören TÜRKAV, sıkıntılardan duyarlılıkla çıkılacağına dikkatleri çekmektedir. O halde, Maske, mesafe, temizlik ile kurallara uyum bunun için çok önemlidir.
Her şeye rağmen “hayat” diye bir nizam kabul etmişiz. İnsan zihni ile yaşantısını helal eder. O yüzdendir ki, yaşantıyı esrarengiz bir hüviyet içinde ele alıp onu bir türlü izah edememek yerine, başkasının hakkına da saygı duyarak faaliyet tarzları haline getirir isek daha anlaşılır olunur. Bakın, alınan kararları ve yapılması gerekenleri davranış tarzları olarak kıstas almak gerekir. İnsan zekâsını tarif etmek ve ölçmek isterken de bu yolda yürümeyi, ilmi gerçekçilikle yapılan açıklamalarla kurallara tamamen uymayı mantıklı bulduğumuzu göstermeliyiz.
Bu değerlendirmede ölçüt nedir? Elbette yine insana göre olacaktır. Biz insanlar, toplumsal duyarlılıkla sağlık için kendi varlığı yerine, başkalarının da varlığının lehine hayat tarzı benimsemeliyiz.
İstismarı meşru bulamayız?
Sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılışını kontrol altına almak için birçok tedbir kararı alındığından vatandaşlarca duyarlılık olmalıdır. Maske, mesafe ve temizlik yayılım hızını etkilemektedir.

Kenan KURU
Trabzon TÜRKAV Başkanı

- Advertisment -

En popüler

Şair Kerem TAŞKIN-Tekne

TEKNE Suda öyle bir tekne, Sahibini bekler, sessiz sakince Yelkenleri süzülür, rüzgar estikçe. Mavidir gökyüzü Yankılanır üstünde Martıların çığlıkları düşüncelerimde Kaptanını bekler sakince Yüreğim sende hissediyorum Tıpkı benim gibi, Tekne gibi Senin gelmeni bekliyorum. Şair Kerem TAŞKIN Adapazarı-25.03.2024

Yiğit Emir AHİ’nin Değerli Yazar Esra ODMAN İYİER İle Söyleşisi

Merhaba, öncelikle âdettendir sorulur, kimdir Esra ODMAN İYİER? Merhaba. Öncelikle size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum. 1969 İstanbul doğumluyum. Neredeyse 14 yaşından beri yazıyorum. Şiirlerle başladığım...

Devlet Bahçeli:Nevruz, Milletimizi Ortak Amaç ve Kaderde Buluşturan Köklü Bir Kaynaşma Fırsatı Olması Bakımından Bizimdir, Bize Has Kadim Bir Emanettir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, 20 Mart 2024 tarihli sosyal medya hesabı X üzerinden yayınladıkları Nevruz Bayramı Kutlama mesajının tam metnini...

Değerli Yazar Fikriye Doğan İle Röportaj

Röportaj: Ceren AVCI Soru. Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Cevap.1975 Sivas doğumluyum. Küçük yaşlardan itibaren ailemle birlikte İstanbul’da yaşamaya başladık. İlkokul sonrası hayat şartları yüzünden, aileme...

Son Yorumlar