10.3 C
Ankara
2. Mayıs. 2024
No menu items!
Ana Sayfa Diğer Kültür Sanat Çorum Türkav İl Başkanı İsmail Deli: Anadolum Baştan Baş'a Mustafa Kemaldi

Çorum Türkav İl Başkanı İsmail Deli: Anadolum Baştan Baş’a Mustafa Kemaldi

Çorum Türkav İl Başkanı İsmail Deli: Anadolum Baştan Baş’a Mustafa Kemaldi
Çorum Türkav il Başkanı İsmail DELİ 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesajında; Mustafa Kemal Paşa’nın Milli Mücadeleyi başlatmak için maiyeti ile birlikte Samsun’a ayak basışından bu yana 103 yıl geçti. 30 Ekim 1918’ de imzalanan Mondros Mütarekesi savaşın galiplerine Osmanlı ülkesinde güvenlikleri için gerekli gördükleri her yeri işgal etme imkanı sağlıyordu.
Yıldırım Orduları Grup Komutanı Mustafa Kemal Paşa, 13 Kasım 1918’de Haydarpaşa’ ya ulaştığında acı bir sürprizle karılaşacaktır.55 parçalık Düşman donanması boğaza yerleşmekteydi. Paşa acıyla izlediği bu gösterişli demir atma töreninden sonra Yaveri Cevat Abbas’a gemileri göstererek şöyle diyecektir: ”Geldikleri gibi gidecekler”
Tek çare Anadolu’nun bağrına, Mustafa Kemal’in deyimiyle milletin sinesine dönüp, Milletin sinesinde üzeri küllenmiş olan hürriyet ateşini harlamaktı. Anadolu’ya yöneliş kararıyla 16 Mayıs’ta İstanbul’dan başlayan yolculuğun ilk adımı 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak atılacaktır.
İstanbul’dan Samsun kıyılarına doğru istiklal seferine çıkan Bandırma Vapuru, inancı, iradeyi, zaferi ve istikbal özlemlerini taşımış, Millî Mücadele’nin sönmeyecek ateşini tutuşturmuştur. Bu, Türk’ün ateşle imtihanı idi. Hem de ikinci bir seçeneği olmayan imtihandı. Türk milleti sırtına ateşten gömlek giymişti. Anadolu Baştan başa Mehmet, Anadolu Baştan başa Mustafa Kemal’di. ”Ya istiklal Ya ölüm”Diyordu Türk’ün Başbuğu Atatürk.
Başkan İsmail DELİ;Asırlarca biriktirdikleri kin ve nefretleriyle Türklüğe savaş açan, ölümcül darbeyi indirmek amacıyla her türlü imkanlarıyla topraklarımıza üşüşen muhasım odakların Türk milletine kefen biçemeyecekleri, bu konuda da asla muvaffak olamayacakları Samsun’da yakılan Milli Mücadele meşalesiyle tescil edilmiştir.Bundan sonra Ne harici ve dahili müstevliler,ne de bölücü terör örgütleri;Türkiye’nin tarihi haklarına, bağımsızlık ve bekasına zarar veremeyeceklerdir.Dedi. .
Başkan İsmail DELİ son olarak; Yüreği millet sevgisi ile dolu, ahlaklı ve imanlı; milletine, ülkesine, ülküsüne, ailesine, kendisine karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve yüksek ülküleri amaçlamış gençliğin yetişmesi halinde Türk milletinin ve Türk devletinin bekası güvence altındadır. Devletin Asil evlatlarının görevi de budur. Bu vesile ile geleceğimizin güvencesi olan sevgili gençlerimizi muhabbetle selamlıyor,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını gönülden tebrik ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919’un 103. yıldönümünde; büyük milletimizin bayramını içtenlikle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu kahramanları, muhterem gazilerimizi, aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Dedi.
İsmail DELİ
Çorum TÜRKAV İl Başkanı

- Advertisment -

En popüler

Betül Altınsoy’un Değerli Eğitimci/Yazar Ayşe Mercan Kara İle Söyleşisi

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Merhaba,1986 yazında Afyonkarahisar’ da dünyaya gözlerimi açmışım. Babamın tayini sebebiyle ülkemin en güzel şehirlerinden olan Bursa’da büyüdüm. Konya Selçuk üniversitesinde Türk...

Şair Kerem Taşkın – Sevinçler

Mutlu olmak sevince bağlı Sevinç kalbimde açıyor Çiçekler gibi coşuyor Kelebekler gibi uçuyor Sevinçler umutla dolu Bulutlar gibi bem beyaz İçinde yürür hayatın Neşe saçar yaşadıkların Umut et senin olsun Tüm yaşadıkların Sevgi içinde...

Değerli Ozan Aşık Rasim Genç İle Röportaj

Kendinizden bahseder misiniz? 1963 yılında Samsun Vezirköprü'ye bağlı Çorakdere köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Çok istemesine rağmen, imkânsızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemedi. Çobanlıkla başlayan yaşamı, inşaat...

Devlet Bahçeli: Türk Birliğinin Hasretini Çekip Hayallerini Kuran Merhum Türkeş Bey’in İnanıyorum ki Ruhu Şad Olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin, “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 27.Vefat Yıldönümü” münasebetiyle yayınladıkları anma mesajını sunuyoruz. Türk siyaset ve demokrasi hayatına derin...

Son Yorumlar