10.3 C
Ankara
30. Nisan. 2024
No menu items!
Ana Sayfa Siyaset İlyas GÜL’den 10 Kasım Mesajı

İlyas GÜL’den 10 Kasım Mesajı

Çorum Türkav İl Başkanlığı adına Başkan İlyas Gül bir yazılı basın açıklaması yayınladı.
Açıklama şöyle;
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82.yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.
Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını yalnızca milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti’ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur. Türk milletine unutulmuş milli değerlerini yeniden hatırlatmış ve kazandırmıştır.
O, yalnızca mevcut durumu gözlemekle yetinmemiş, geçmişi de dehasında yoğurarak, geleceği büyük bir isabet ile görmüş ve sezmiş, nihai hedefe doğru istikrarlı ve planlı bir şekilde “milli bir sır gibi” vicdanında taşıyarak adımlarını sırası geldiğinde atmasını bilmiştir.
Millet ve devletimize yönelik tehditlerin arttığı günümüzde, Atatürk’ü daha iyi anlamak, O’nun ilkelerine, Emanet ettiği vatana ve Cumhuriyete sahip çıkmak Devletin asil evlatlarının ve de Her Türk vatandaşının asli görevidir.
Siyasi ve tarihi abide olan Nutuk’ta, “temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. İstiklâlinden yoksun bir millet, medenî insanlık dünyası karşısında uşak olmak mevkiinden kurtulamaz” sözleri ile büyük Türk milletine bağımsızlık yönünü tek seçenek olarak işaret etmiştir.
Türk milletini, bir milli doğruluş ve milli duruş etrafında birleştirerek, Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında “lider ülke Türkiye” vizyonu etrafında, ortak ülkülerle Türk milliyetçiliği rehberliğinde yola çıkmak başarı için yegâne seçeneğimizdir. Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk’ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığını işaret edebilir.
Ezelden ebede yaşayacak olan büyük Türk milletinin en seçkin evladı ve kahramanı Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleri ve uygulamaları ile “benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimiz içinde, onu yürekten takip edenler için 82 yıldır rehber olmayı sürdürmüştür. Türk milleti var oldukça, bağımsızlık ve özgürlüğe, medeniyet ve refaha giden yolda aziz milletimize sonsuza kadar rehber ve ışık olmaya devam edecektir.
Bu düşüncelerle Büyük Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Atam Devletin Asil evlatları olarak emanetlerine sahip çıkacağız. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…..
İlyas GÜL
Çorum Türkav İl Başkanı

 

- Advertisment -

En popüler

Betül Altınsoy’un Değerli Eğitimci/Yazar Ayşe Mercan Kara İle Söyleşisi

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Merhaba,1986 yazında Afyonkarahisar’ da dünyaya gözlerimi açmışım. Babamın tayini sebebiyle ülkemin en güzel şehirlerinden olan Bursa’da büyüdüm. Konya Selçuk üniversitesinde Türk...

Şair Kerem Taşkın – Sevinçler

Mutlu olmak sevince bağlı Sevinç kalbimde açıyor Çiçekler gibi coşuyor Kelebekler gibi uçuyor Sevinçler umutla dolu Bulutlar gibi bem beyaz İçinde yürür hayatın Neşe saçar yaşadıkların Umut et senin olsun Tüm yaşadıkların Sevgi içinde...

Değerli Ozan Aşık Rasim Genç İle Röportaj

Kendinizden bahseder misiniz? 1963 yılında Samsun Vezirköprü'ye bağlı Çorakdere köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Çok istemesine rağmen, imkânsızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemedi. Çobanlıkla başlayan yaşamı, inşaat...

Devlet Bahçeli: Türk Birliğinin Hasretini Çekip Hayallerini Kuran Merhum Türkeş Bey’in İnanıyorum ki Ruhu Şad Olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin, “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 27.Vefat Yıldönümü” münasebetiyle yayınladıkları anma mesajını sunuyoruz. Türk siyaset ve demokrasi hayatına derin...

Son Yorumlar