10.3 C
Ankara
5. Mayıs. 2024
No menu items!
Ana Sayfa Diğer Kültür Sanat Betül Altınsoy’un Yazar Gülsen Çakmak İle Söyleşisi

Betül Altınsoy’un Yazar Gülsen Çakmak İle Söyleşisi

Röportaj:Betül Altınsoy

Kısaca kendinizi anlatır mısınız?
1979 Sivas Koyulhisar Gökdere köyünde doğdum. 4 yaşında babamın işi gereği Afyon’a taşındık. Lise son sınıfa kadar Afyon’da yaşadım ve eğitimimi aldım. Eğitim hayatımın devamını İstanbul’da tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Evli ve bir çocuk annesiyim. Özel bir şirkette finans müdürü olarak aktif iş hayatıma devam etmekteyim.
Hobi olarak yan flüt ve erbane çalıyorum. Şiir seslendirmeleri yapmaktayım.
Tarihi ve kültürel araştırmalar yapıyorum. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorum. Edebiyat ve sanatla içi içe bir yaşam sürdürmekteyim.
2019 yılında Halk oylamasıyla ‘Sivas En’leri Edebiyat Ödülüne’ layık görüldüm.
Haberton ve Pendik Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktayım.

Şimdiye kadar kaç eser verdiniz?
Kendime ait dört eserim, bir adet kolektif çalışmam bulunmaktadır.
İlk kişisel çalışmam olan ‘Yüreğimin Kaleminden’ adlı şiir kitabım 2019 yılının nisan ayında (birinci baskısı) okurla buluşmuştur. (Haziran 2022 yılında kitap 2. baskısını yapmıştır). Ardından kolektif bir çalışmanın ürünü olan ‘Kalemlerin Dansı’ kitabıyla okurla buluştum. Uzun süren araştırmalarım ve eğitim sürecinden sonra ‘Hayallerine Uçan Güvercinler’ adlı romanımı yazdım. Çocukları çok sevmemden kaynaklı ve eğitim hayatlarına destek olmak adına, küçük okurlarım için üzerinde günlerce çalıştığım Neşeli Bir Gezi Günlüğü ‘Tarihe Yolculuk’ ve Bilgi Küpü ‘Kıtaları Öğreniyorum’ adlı çocuk kitaplarım bulunmaktadır. Çocuk kitaplarım Psikolog onayından geçmiştir.

İlk kitabınızı çıkarmaya nasıl ve ne zaman karar verdiniz?
Çıkarmış olduğum ilk kitabım, şiir kitabıdır. İlk şiirimi ortaokul yıllarında yazmaya başladım. Şiirlerimi yazma, ruhumu besleme adına Anadolu’ya her gidişimde insanların acılarını, sancılarını, yaşanmışlıklarını dinledim. ‘Her insan bir Anadolu’dur.’ Şiirler insan duygularını anlatmanın en güzel tercümanıdır. Uzunca inceleme ve araştırma sürecim gerçekleşti. Bu sürede çalışmalarım devam etti. 2019 mayıs ayında ‘Yüreğimin Kaleminden’ adlı şiir kitabımı değerli okuyucularımla buluşturdum.

Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?
Toplumun bireysel gelişimlerine katkıda bulunan ahlak ve edep kavramına saygı gösteren yazar beğendiğim ve kitaplarını okuduğum yazardır.

Hangi fuarlara, etkinliklere katılıyorsunuz?
Fuarlar, yazarların okuyucuları ile aynı çatı altında bulaşabileceği en güzel alandır. Sadece satın alma değil, okurun kitaba dokunma, kitap hakkında soru sorma ve yazar hakkında bilgi sahibi olmak istemesi için çok önemli ve değerlidir. Kitap fuarlarında okurlarımla buluşmak benim için çok kıymetli.
Edebiyat ve sanat içerikli etkinliklerde aktif olarak katılım sağlamaktayım.

Proje ve planlarınız var mı? Biraz ipucu alabilir miyiz?
Yazar dediğiniz her daim üretken olmalı. Heybesinde mutlaka planlar ve projeler hazır bulundurmalı. İlerleyen zaman diliminde yeni bir şiir kitabıyla değerli okurlarımla buluşmanın hazırlığı içerisindeyim. Ayrılığı, hasreti, özlemi, aşkı, gurbeti… Şiirlerimin her satırında farklı bir duyguyla karşılaşılacaklar. Satırları okurken, edebiyatın çatısında buluşacağımız eserimde bir yuvada buluşuyor gibi olacağız.
Sevgili çocuklarımız içinde yeni proje ve çalışmalarıma devam ediyorum…

“Türkiye’de yazar olmak…” denilse cümleyi nasıl tamamlarsınız?
Meşakkatli bir yoldur. Emek ister. Sabır ister. Özveri ister. Bıkmadan okumak, araştırmak, çalışmak, üretmek ister. Maddi karşılığına bakmadan, toplumun dili olmaktır yazarlık. Bende topluma faydalı bir yazar olmak ve daha kaliteli eserler bırakmak adına edebiyat yolculuğumda profesyonel bir şekilde yol alıp çalışmaya devam ediyorum. Bolca kitap okuyor, tarihi ve kültürel yerler gezerek araştırmalar yapıyorum. Eğitimler alıyorum. Öncelikle eğitmenim çok kıymetli Sanat Editörüm İlknur Artuğ hocama ve değerli ekip yönetimime, çalışmalarımda yanımda olarak vermiş oldukları güzel destekleri için çok teşekkür ederim.

Yazmak sizin için hayat boyu sürecek serüven mi? Yoksa yazmayı bırakmayı düşündüğünüz bir zaman var mı?
Yazmak benim vazgeçilmez bir tutkum, yaşam kaynağım, hayat ışığım…
Yazabildiğim, üreten ve topluma katkı sağlayan bir birey olduğum için kendimi mutlu hissediyorum.
Yazar ve şairler eserlerinde genel olarak ait oldukları toplumun yaşayış biçimini konu alırlar ve topluma yön verip şekillenmesinde katkıda bulunurlar. Bende toplumun dili olmaya ömrüm oldukça, insan duygularının kelime işçiliğini yaparak kâğıda dökmeye devam edeceğim…

Vakit ayırdığınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Sizi tanımaktan çok mutlu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim. İlhamınız bol olsun efendim.
Sayfanıza konuk ettiğiniz ve bu güzel söyleşi için, asıl ben teşekkür ederim Betül Hanım.
Kıymetli zamanlarından ayırarak okuma nezaketi gösteren değerli okurlara da sevgi ve şükranlarımı gönderiyorum.

- Advertisment -

En popüler

Betül Altınsoy’un Değerli Eğitimci/Yazar Ayşe Mercan Kara İle Söyleşisi

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Merhaba,1986 yazında Afyonkarahisar’ da dünyaya gözlerimi açmışım. Babamın tayini sebebiyle ülkemin en güzel şehirlerinden olan Bursa’da büyüdüm. Konya Selçuk üniversitesinde Türk...

Şair Kerem Taşkın – Sevinçler

Mutlu olmak sevince bağlı Sevinç kalbimde açıyor Çiçekler gibi coşuyor Kelebekler gibi uçuyor Sevinçler umutla dolu Bulutlar gibi bem beyaz İçinde yürür hayatın Neşe saçar yaşadıkların Umut et senin olsun Tüm yaşadıkların Sevgi içinde...

Değerli Ozan Aşık Rasim Genç İle Röportaj

Kendinizden bahseder misiniz? 1963 yılında Samsun Vezirköprü'ye bağlı Çorakdere köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Çok istemesine rağmen, imkânsızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemedi. Çobanlıkla başlayan yaşamı, inşaat...

Devlet Bahçeli: Türk Birliğinin Hasretini Çekip Hayallerini Kuran Merhum Türkeş Bey’in İnanıyorum ki Ruhu Şad Olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin, “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 27.Vefat Yıldönümü” münasebetiyle yayınladıkları anma mesajını sunuyoruz. Türk siyaset ve demokrasi hayatına derin...

Son Yorumlar